Frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor:

Det beror på att leverantörens ledtid är minst 3-5 dagar till MediCarrier.

Ja. Leverantören kan efter ett år, efter förhandling med Region Stockholms upphandlingsavdelning​, göra prisjusteringar och fp-ändringar under gällande avtalsperiod.

Godkänd retur av felbeställd lagerhållen vara medför kreditering av varuvärdet reducerat med en frakt – och hanteringskostnad på 350 kronor.

OBS!
Felbeställd ej lagerhållen vara (transit) går inte att returnera.

MediCarriers plock är automatiserat

  • Vilka artiklar som ska plockas i vilken kartong styrs av vårt plocksystem, dvs våra plockare bestämmer inte detta själva.

Samtliga lagerlagda artiklar vägs och mäts och måtten läggs in i vårt lagersystem

  • Vikt- och volymberäkningen tar inte hänsyn till om artiklarna går att stapla i varandra, exempelvis hinkar och burkar, eller om de går att böja såsom slangar och almanackor. I dessa lägen föreslår systemet en större kartong än nödvändigt.

Vi har idag 9 olika storlekar på kartonger och systemet tar fram den minsta kartongen som varorna får plats i, utifrån vikt- och volymberäkning

  • Vår minsta kartong är 18x16x25 cm. En mindre kartong skulle riskera att trilla ur våra vagnar och försvinna i leveransen.
  • Vid beställning av enstaka små artiklar finns risk att den minsta kartongen inte fylls och det blir luft i kartongen.

Läs mer här

Vid beställning av artiklar:

  • Undvik att beställa små kvantiteter om det inte är nödvändigt – det ger oss bättre möjligheter att undvika onödiga transporter
  • Minimera antalet leveransdagar, om så är möjligt. Färre leverans-dagar och större leveranser medför högre fyllnadsgrad

Vid beställning av budtransporter:

  • Ange så generösa leveransspann som möjligt, då ökar våra chanser till optimering och samlastning med andra transporter, och därmed minskas miljöpåverkan

Dessa skall EJ returneras till MediCarrier.
Skicka ett mail till vic@dustin.se med ”Art.nr 5011163932 Returkartong” i ämnesfältet. Ange leveransadress och antal lådor som önskas. Denna tjänst är GRATIS, det finns en returfraktsedel bifogad med boxen.